Inmiddels is het alweer een tijdje geleden dat ik een stukje heb geschreven over de paarden. Hoogste tijd om de nieuwkomers weer even voor te stellen dus!

IMG_8729

Loesje (12) is al enige tijd de vriendin van Bobby. Loesje is een mini appaloosa en een hele lieve kinderpony. Ze heeft al aardig wat rondjes gelopen met de kleinkinderen van Karin. Daarnaast heeft ze Emy die bij ons in het dorp woont en regelmatig komt om haar te poetsen en wat beweging te geven.

Gambo

Gambo (22) is weer terug van weggeweest. Hij heeft hier vorig jaar een tijdje gestaan voor revalidatie. Nu mocht hij terugkomen voor zijn oude dag, wat overigens niet betekend dat hij stil staat want hij mag zo nu dan nog lekker mee op een bosritje. Omdat hij deze keer blijft kon hij de groep in. Gambo was hier echter zelf nog niet aan toe. We hebben het zowel bij de oude ruinen als bij de specials geprobeerd, maar hij was zo op zijn hoede in de groep dat hij vergat te ontspannen. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen hem apart te zetten. Dat doet hem erg goed en inmiddels krijgt hij zelfs praatjes.

Mindy

Mindy (12) mag een half jaar bij ons staan voor revalidatie. Ze moest erg wennen in het begin en was snel van slag, zeker als ze alleen achterbleef. Na een tijdje heeft ze zich echter helemaal gesetteld hier. Daarbij is ze erg geliefd onder de mannen, vooral als ze hengstig is.. Ze staat overdag samen met Gambo op de wei.

Bink

Bink stond er ook bij, maar omdat ze bij hem wel heel erg geliefd was staat Bink weer even apart.

Bij de merries zijn Misty (24), Risimone (20) en Thiara (18) nieuw gekomen.

Misty

Misty leidt het liefst haar eigen leven en houd zich op afstand van alle vrouwen met hun hormonen. Ze wil wel in de buurt van andere paarden maar heeft een groot aura. Eigenlijk is het een hele lieve merrie maar deze kant van zichzelf houdt ze vaak verborgen.

Risimone

Risimone vindt het heerlijk om lekker paard te zijn. Ze is vrijwel gelijkgekomen met Misty en klampte zich in het begin behoorlijk aan haar vast. Inmiddels heeft ze helemaal haar plekje gevonden in de groep. Risimone is zo’n paard wat niet opvalt in de groep, als niemand haar wat doet zal je haar ook niet horen.

Thiara

Thiara is in juli bij de merries gekomen. Ze heeft eigenlijk vrij snel haar plekje opgeëist binnen de groep. Thiara heeft een duidelijke eigen mening. Als de hele groep naar rechts terwijl zij naar links wil, dan gaat ze ook naar links. Haar nieuwsgierigheid wakkert dit wel een beetje aan. Ze maakt makkelijk vrienden maar is ook duidelijk als ze iemand niet mag.

Mex (22) en Joris (22) staan inmiddels alweer een tijdje gezellig tussen de oude ruinen. Ze zijn beide wat terughoudend in de groep waardoor ze juist elkaar geregeld opzoeken.

Joris

Joris mag af en toe nog gezellig met zijn eigenaresse of bijrijdster mee het bos in.

Mex

Mex staat lekker te genieten van zijn pensioen en word het liefst een beetje met rust gelaten door de paarden.

Valencia

Valencia (16) staat alweer enige tijd tussen de jonge ruinen. Vanaf het eerste moment liep hij totaal onverschillig de groep in. De hele groep stond daar nogal perplex van. Ze wachten allemaal totdat Zico had verteld hoe het eraan toe ging, dit duurde echter een tijdje omdat Zico ook twijfelde aan zijn positie. Valencia heeft dus wel gezorgd voor wat opschudding in de groep maar sinds ze met zijn allen op de grote wei staan gaat het heel goed.

Happy (21), Doerak (20) en Chessy (18) zijn ongeveer tegelijkertijd gekomen. Ze kwamen op het moment dat de ruinen naar de grote wei gingen en konden zo mooi meteen mee in het ritme. Het was mooi om te zien dat tussen al die ruinen deze drie elkaar meteen opzochten, alsof ze wisten dat ze allemaal nieuw waren. Tot op de dag van vandaag zijn ze nog steeds samen.

ChessyHappy

Met name Chessy en Happy.

Doerak

Doerak gaat af en toe zijn eigen weg en zondert zich dan wat af van de andere twee maar dat duurt nooit lang.

Een week geleden is Online (22) gearriveerd. Online is een echt zorgenkindje en staat nu nog apart.

On Line

Als het lukt mag ze in de loop der tijd bij Tamera en de pony’s staan. Voor een merrie die snel last heeft van stress voelde ze zich hier eigenlijk heel snel thuis. Ze hecht wel snel aan vaste patronen en vind het fijn om te weten waar ze aan toe is.

Jacolien