Wij hebben als team een superbaan, maar we moeten regelmatig afscheid nemen van paarden.  We hebben lange periodes van meerdere maanden waarin we geen paarden verliezen. Maar er zijn ook periodes waarin dit vaker gebeurt. Met name aan het einde van de zomer nemen we vaak afscheid van paarden waarvan de eigenaar niet nog een winter door wil met zijn paard. De winter is altijd zwaarder voor de oudjes en die mogen dan na een mooie zomer gaan hemelen.

Een moeilijk maar ook mooi moment van afscheid nemen volgt dan. Maar soms loopt het zo dat er een aantal paarden ‘geregiseerd’ mogen inslapen en daarnaast nog een paard onverwachts komt te overlijden. Helaas hadden we in juli 2017 zo’n week waarin we veel verlies hadden en dit trekt een zware wissel op het team. Een paard in laten slapen is voor ons een emotioneel moment, want je hebt lang en intensief voor een paard gezorgd. Wanneer er dan meerdere paarden in een korte periode inslapen dan stapelen al deze emotionele momenten op. Dit is niet altijd gemakkelijk en wij hebben tijd nodig om dit te verwerken.

In een week in juli was het voor ons heel zwaar en moesten we op zondag, de laatste dag van de week, iedereen was doodmoe, ook nog onverwachts afscheid nemen van ons veulen Jeff 30-3-2017  †  16-7-17, slechts 4 maanden oud!

jeff 30-3-17 IMG_6186

Jeff had een dom ongelukje, wat hij zelf veroorzaakte, en waar we niets meer aan konden doen. Hij is op de kliniek in Emmeloord ingeslapen omdat vervoer terug naar huis niet fair was.

Jeff IMG_2469

Dag kleine man! Ook jou zullen we niet vergeten.

Ondanks deze moeilijke, emotionele momenten doen wij ons werk met liefde en plezier. Wij weten dat de dood erbij hoort en we kunnen daar allemaal goed me overweg, maar soms heb je van die weken die we het liefst overslaan.